Όλοι γνωρίζουμε πως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να είναι άνετο ένα ταξίδι, είναι να ταξιδεύουμε με όσα λιγότερα πράγματα μπορούμε. Όταν έχετε μαζί σας μόνο την χειραποσκευή σας και ένα μικρό σακίδιο, γλιτώνετε τις επιπλέον χρεώσεις των μεγάλων αποσκευών. Επίσης εξοικονομείτε χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να περάσετε από το check-in για να δώσετε την βαλίτσα σας.
Πολλές φορές όμως, αν η πτήση σας είναι γεμάτη, ή το αεροπλάνο είναι μικρό, θα πρέπει να αποχαιρετήσετε τις χειραποσκευές σας και να τις παραδώσετε για check-in. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Περισσότερες αεροπορικές θέσεις-λιγότερος αποθηκευτικός χώρος

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που οι ειδικοί λένε ότι δημιουργήθηκε όταν οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να προσθέτουν περισσότερες θέσεις και χρέωναν επιπλέον τους επιβάτες για check-in.
Καθώς ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε, οι ταξιδιώτες με επίγνωση του επιπλέον κόστους άρχισαν να προτιμούν την χειραποσκευή για να αποφύγουν τις χρεώσεις. Το αποτέλεσμα είναι περισσότεροι πελάτες, περισσότερες χειραποσκευές και επομένως, έλλειψη αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Οι αερoπορικές εταιρείες προβαίνουν σε προσαρμογές

Οι Αμερικανοί Αερομεταφορείς δήλωσαν στο Travel + Leisure συνεχίζουν να εξοπλίζουν τα αεροσκάφη με μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης. Ήδη στα αεροσκάφη CRJ 550 της United, υπάρχει αρκετός χώρος για την χειραποσκευή κάθε πελάτη.
Εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών λένε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια.
Μέχρι οι αεροπορικές εταιρείες να έχουν εξοπλίσει πλήρως τους χώρους, ώστε να εξυπηρετείται κάθε επιβάτης, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβιβαστείτε νωρίς. Επίσης, μπορείτε να πληρώσετε κάτι επιπλέον για να έχετε προτεραιότητα στην επιβίβαση επιβίβαση.