Δύο στους τρεις Αμερικανούς παραδέχονται ότι αισθάνονται υπερβολική πίεση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους για να τις απολαύσουν πραγματικά (65%). Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα σε 2.000 ενήλικες που εμβαθύνει στο θέμα της «πίεσης στις διακοπές», με σχεδόν το ένα τέταρτο να λέει ότι δεν έχουν χαλαρώσει σωματικά στην απόδρασή τους εδώ και δύο χρόνια ή περισσότερο (23%).

Αν και οι διακοπές συνήθως διαρκούν μια εβδομάδα (43%), ο μέσος άνθρωπος αρχίζει να χαλαρώνει τρεις ημέρες μετά το ταξίδι του. Οι λόγοι που νιώθουν στρεσαρισμένοι οι ταξιδιώτες είναι :

  • Όταν δεν έχουν αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους (30%).
  • Το άγχος να λειτουργούν κανονικά οι πιστωτικές τους κάρτες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό (29%).
  • Η αίσθηση ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν ή να δουν όλα όσα σχεδίασαν (29%).

Από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα ανησυχεί ότι σπαταλούν τον χρόνο των διακοπών τους σε τουριστικές παγίδες ή ότι δεν βιώνουν τα καλύτερα πράγματα που έχει να προσφέρει ο προορισμός τους (62%). Επίσης, εάν ένα άτομο αγχώνεται ή έχει αρνητική στάση, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρα ολόκληρου του ταξιδιού (55%).

Η έρευνα – που διεξήχθη από το OnePoll για λογαριασμό του Club Wyndham – διαπιστώνει επίσης ότι το 67% αισθάνονται ότι χρειάζονται διακοπές μόλις νιώσουν εξαντλημένοι από την καθημερινότητά τους.

Σχεδόν δύο στους πέντε προτείνουν να πάνε ένα ταξίδι απόδρασης κάθε χρόνο για να αποφύγουν αυτό το συναίσθημα (37%).

Οι διακοπές μπορεί να κάνουν θαύματα αφού το 75% νιώθει να βρίσκει τον εαυτό του μετά από ένα ταξίδι.

Ένα παρόμοιο ποσοστό πιστεύει ότι το ταξίδι είναι καλό για την ψυχική του υγεία (73%).

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τρεις στους τέσσερις είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα άγχη τους να τους εμποδίσουν να απολαύσουν τις επόμενες διακοπές τους (74%).