Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα φαγητά και το ποτά στα αεροδρόμια είναι αρκετά ακριβά, ειδικά στους τερματικούς σταθμούς.

Ένα φλιτζάνι καφέ, ένα ποτό ή ένα σάντουιτς μπορεί να κοστίζει όσο στο μπαρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Για ποιους λόγους είναι είναι πανάκριβα φαγητά και ποτά στα αεροδρόμια; Την απάντηση δίνει το The Parking Spot.

Υψηλό λειτουργικό κόστος και περιορισμένη προσφορά

Δεν είναι μυστικό ότι όλα κοστίζουν περισσότερο στο αεροδρόμιο από ότι σε άλλες περιοχές. Το υψηλό κόστος λειτουργίας είναι ένας από τους λόγους για αυτό.
Το ενοίκιο για καταστήματα είναι συνήθως υψηλότερο στο αεροδρόμιο παρά στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, όλα τα αγαθά και οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας, οι οποίοι απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια και έξοδα.

Η περιορισμένη προσφορά και ο χαμηλός ανταγωνισμός επιτρέπουν στα καταστήματα και τα εστιατόρια να χρεώνουν υψηλότερες τιμές.

Οι χειριστές γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες περνούν αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταναλώσουν τις διαθέσιμες επιλογές.

Τα αεροδρόμια είναι σχεδόν μονοπώλια. Επιπλέον, πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν πλέον δωρεάν γεύματα στο αεροπλάνο και τα διαθέσιμα προς αγορά είναι ακριβά, με αποτέλεσμα οι τιμές των αεροδρομίων να φαίνονται λογικές.

Το ξένο νόμισμα ενισχύει στο να ξοδεύουν οι ταξιδιώτες

Αν οι ταξιδιώτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το τοπικό νόμισμα, είναι δύσκολο να προσδιορίσουν εάν οι τιμές είναι λογικές.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες θέλουν να απαλλαγούν από το ξένο νόμισμα πριν φύγουν, καθιστώντας πιο πιθανό να πληρώσουν ό,τι τους ζητηθεί.

Οι επιχειρήσεις του αεροδρομίου λειτουργούν με ψυχολογικά κόλπα

Όλοι πρέπει να περάσουν από την αφορολόγητη ζώνη για να φτάσουν στην πύλη. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και εδώ.
Για παράδειγμα, η διαδρομή μέσα από την περιοχή αφορολόγητων ειδών είναι προς τα αριστερά στο Χίθροου του Λονδίνου.
Ο διαθέσιμος χώρος λιανικής είναι πιο σημαντικός στα δεξιά, λόγω του ότι οι περισσότεροι είναι δεξιόχειρες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα καταστήματα των αεροδρομίων τακτοποιούν τις βιτρίνες τους διαγώνια;
Αυτό γίνεται για να ενθαρρύνει περισσότερες αγορές. Τακτοποιώντας τα αγαθά διαγώνια, περισσότερα είδη γίνονται ορατά στους πελάτες ταυτόχρονα.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η προβολή των αγαθών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση των πελατών να ψωνίσουν.

Ένα άλλο κόλπο, είναι ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μένουν στην κύρια εμπορική περιοχή για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σε ορισμένα αεροδρόμια, ειδικά στην Ευρώπη, οι πύλες ανακοινώνονται λίγο πριν την επιβίβαση. Ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες περνούν περισσότερο χρόνο για ψώνια και φαγητό.