Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι παραγγελίες διαδικτυακής παράδοσης και παραλαβής σε πακέτο συνεχίζουν να αυξάνονται. Κι ενώ οι καταναλωτές θα θέλουν πάντα φρέσκα υλικά και μια ποικιλία από προσφορές μενού, κάτι άλλο γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τις αποφάσεις παραγγελιών τους. Oι προσπάθειες βιωσιμότητας ενός εστιατορίου.

Αυτό δείχνουν τα βασικά ευρήματα για τις προοπτικές των σχετικά με τις τάσεις βιωσιμότητας και τις προσδοκίες που σχετίζονται με την παράδοση τροφίμων, έρευνας της Censuswide σε 7.000 παγκόσμιους καταναλωτές που ανατέθηκε από την Deliverect.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν κάποιες άμεσες αλλαγές που μπορούν να εφαρμόσουν τα εστιατόρια για να βοηθήσουν στη βελτίωση της βιωσιμότητας των παραδόσεων φαγητού σε πακέτο και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Προσφέρετε βιώσιμες επιλογές επειδή οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές κάνουν αγορές με βάση αυτό που έχει νόημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ το 65% των ερωτηθέντων στην έρευνά μας δήλωσαν ότι θεωρούν ότι η υγιεινή, βιώσιμη διατροφή είναι πιο ακριβή, σχεδόν οι μισοί (43%) είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για φαγητό σε εστιατόρια που έχουν ορατές πρακτικές βιωσιμότητας.

  • Ένα άλλο 47% θα σκεφτόταν ακόμη και να αλλάξει αυτό που παραγγέλνει από το μενού για να είναι πιο βιώσιμο.
  • Το 50% πιστεύει ήδη ότι υπάρχουν άφθονες βιώσιμες και προσιτές επιλογές στην παράδοση/παραλαβή φαγητού.

Διαφάνεια στις διαδικασίες βιωσιμότητας

Επικοινωνήστε, με τους πελάτες σας. Πάνω από όλα, θέλουν να μάθουν τι κάνετε για να παραμείνετε βιώσιμοι και τις πρακτικές για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων.

Το 56% θέλει τα εστιατόρια να μοιράζονται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται για να κάνουν πιο βιώσιμες τις παραδόσεις σε πακέτο.

Αποφύγετε την υπερβολική σπατάλη τροφίμων

  • Για το 73% είπε ότι είναι σημαντικό να έχουν ακριβή μεγέθη μερίδων για την αποφυγή σπατάλης φαγητού.
  • Το 68% πιστεύει ότι τα εστιατόρια σε πακέτο θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για να αποφεύγουν την περιττή σπατάλη φαγητού.

Βιώσιμη συσκευασία

Με τόσες πολλές επιλογές συσκευασίας, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Οι καταναλωτές είναι σε επιφυλακή για εστιατόρια που χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά.
Αυτό επηρεάζει ακόμη και από πού επιλέγουν να παραγγείλουν.

  • Το 54% προτιμά να παραγγείλει από εστιατόρια που αφαιρούν τις περιττές συσκευασίες από την παράδοση φαγητού.
  • Το 56% προτιμά ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον και δεν χρησιμοποιεί πλαστικό μιας χρήσης.
  • Το 63% λέει ότι η ύπαρξη βιώσιμης συσκευασίας (φυτικής/μη πλαστικής/λιπασματοποιήσιμης) είναι σημαντική για αυτούς.

Τι πρέπει να κάνουν τα εστιατόρια

1. Περισσότερες βιώσιμες επιλογές

Για να παραμείνετε συντονισμένοι στον ανταγωνισμό και να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε βιώσιμα βήματα, όπως η ανανέωση του μενού σας ώστε να περιλαμβάνει συστατικά τοπικής προέλευσης και να μειώσετε τους χρόνους παράδοσης.

Ακόμα καλύτερα, ανατρέξτε στη σύγχρονη τεχνολογία για να βελτιώσετε τη λειτουργική σας απόδοση και να ανοίξετε την πόρτα σε περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στη βιωσιμότητα.

2. Διαφάνεια

Προχωρήστε το εστιατόριο σας ένα βήμα παραπέρα, επαναξιολογώντας με ποιους παραγωγούς συνεργάζεστε ή δωρίζοντας ένα μέρος των πωλήσεων σε τοπικούς οργανισμούς βιωσιμότητας και μοιραστείτε αυτές τις πρωτοβουλίες με τους πελάτες σας.
Ένα βασικό μέρος για να το κάνετε αυτό είναι τα ψηφιακά σας κανάλια

3. Μείωση της σπατάλης τροφίμων

Να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί σχετικά με τις παραγγελίες φαγητού σας καθώς και με τον τρόπο χειρισμού τυχόν επιπλέον φαγητού (π.χ. να το δωρίσετε σε τράπεζα τροφίμων) για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση αυτού του σημαντικού καταναλωτικού ζητήματος.

4. Αναβαθμίστε τις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες σας

Υπάρχουν φιλικά προς το περιβάλλον βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τους πελάτες σας και τον πλανήτη.

Ως αφετηρία, επιλέξτε τα οικολογικά υλικά (υπάρχουν ακόμη πιο δημιουργικοί τρόποι για να βοηθήσετε τον πλανήτη, όπως η συσκευασία από χαρτί σπόρων) και περιορίστε τη χρήση μαχαιροπήρουνων, χαρτοπετσετών κ.λπ. στις παραγγελίες.