Σύνταξη: tourismtoday.gr

Κάποιες εσωτερικές πτήσεις στην Γαλλία σύντομα θα είναι παρελθόν. Η χώρα βάζει “τσεκούρι” στις μικρές αεροπορικές διαδρομές.
Κι αυτό στο πλαίσιο μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι Γάλλοι βουλευτές το ψήφισαν ήδη. Και καταργούνται οι πτήσεις εσωτερικών αεροπορικών εταιρειών σε δρομολόγια που μπορούν να ταξιδέψουν σε λιγότερο από δυόμισι ώρες με το τρένο. Με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές.

Αυτό σημαίνει το τέλος των δημοφιλών αεροπορικών διαδρομών. Όπως από/προς το Παρίσι, τη Λυών και τη Νάντη.

Η Επιτροπή για το Κλίμα που συγκροτήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν ήθελε αρχικά να μειώσει όλες τις πτήσεις εσωτερικού που μπορούν να εξυπηρετηθούν σιδηροδρομικώς σε τέσσερις ώρες.

Αυτό μειώθηκε σε δυόμισι ώρες μετά από έντονες αντιρρήσεις από ορισμένες περιοχές. Αλλά και από την Air France-KLM (AF-KLM). Η εταιρεία όπως και άλλες αεροπορικές, έχει πληγεί σοβαρά από τους τοπικούς και διεθνείς περιορισμούς Covid-19 στα ταξίδια.

Σταματούν τις εσωτερικές πτήσεις και οι εταιρείες χαμηλού κόστους

Πριν από ένα χρόνο, η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε ένα δάνειο 7 δις ευρώ για την AF-KLM.
Με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν ορισμένες εσωτερικές πτήσεις. Τόσο από την εν΄λόγο εταιρεία καθώς και από αεροπορικές χαμηλού κόστους.

Η AF-KLM δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των γαλλικών εσωτερικών δρομολογίων κατά 40% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.