Το Ισραήλ είναι συχνά στις ειδήσεις για όλους τους λάθος λόγους, γεγονός που δημιουργεί μια πρόσθετη πρόκληση όταν το προωθούν ως προορισμό διακοπών. H Ιερουσαλήμ στοχεύει να προσελκύσει τους επισκέπτες που αγαπούν το φαγητό.

Με πληθυσμό αποτελούμενο από μετανάστες από όλο τον κόσμο, η κουζίνα της Ιερουσαλήμ αποτελούσε ανέκαθεν ένα σύνολο με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Αμερική και τώρα οι γηγενείς σεφ φέρνουν αυτές τις γαστρονομικές ιδέες από το σπίτι και στα εστιατόρια.

Πολλοί από αυτούς “ρίχνουν” νέες γεύσεις και τεχνικές που συλλέχθηκαν ενώ εργάζονταν στο εξωτερικό, όπως η προσθήκη ταϊλανδέζικων γεύσεων, συμπεριλαμβανομένου του σκόρδου, των φιστικιών και των γαρίδων σε ένα παραδοσιακό πιάτο Sakshouka (ντομάτα και κρεμμύδι) μαλακό βραστό αυγό και σερβίρεται με λάδι από τσίλι και γεμίζοντας κρουασάν με τυρί, παντζάρια και αγκινάρες.

Η Ezra Kedem, επικεφαλής σεφ στο Studio Arcadia της Ιερουσαλήμ, που εκπαιδεύτηκε στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, δήλωσε: «Οι άνθρωποι ήρθαν εδώ από όλο τον κόσμο και αυτός είναι ο πλούτος της κουζίνας της Ιερουσαλήμ.Το φαγητό είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μιας χώρας. ”

Η εβραϊκή κουζίνα εξελίχθηκε σε 1.000 χρόνια εξορίας και αυτό είχε καταπληκτική επίδραση στη κουζίνα μας, με επιρροές από όλο τον κόσμο », πρόσθεσε ο σεφ Itamar Navon, ένας από τους ιδιοκτήτες του διάσημου μπιστρό Mona στην καρδιά της Ιερουσαλήμ.