Επιφυλακτικά αισιόδοξος για το μέλλον του τομέα εισερχόμενου τουρισμού της Ισπανίας εμφανίζεται το αφεντικό της Ισπανικής Τουριστικής Επιτροπής, παρά τους αγώνες που αντιμετωπίζει η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σε συνέντευξή του στο Travel Weekly, ο Miguel Sanz Castedo, γενικός διευθυντής για την Turespaña, είπε ότι η Ισπανία ήταν πάντα ευρέως γνωστή ως «ασφαλής προορισμός». Αυτό πιστεύει ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της καθώς μαίνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Όποτε υπήρχε κοινωνική αναταραχή ή οποιοδήποτε άλλο είδος κινδύνου στη Μεσόγειο, η Ισπανία ήταν πάντα ένας ασφαλής προορισμός», δήλωσε ο Castedo.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά. Επομένως οι άνθρωποι θα αισθάνονται πιο ασφαλείς στην Ισπανία από ό,τι αλλού, και αυτό είναι κάτι θετικό από την άποψή μας».

Ο Sanz είναι επίσης αισιόδοξος ότι το προβλεπόμενο αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών καυσίμων μπορεί να ωθήσει τους Βρετανούς παραθεριστές που κάνουν διακοπές μεγάλων αποστάσεων να επιλέξουν αντ’ αυτού προορισμούς μικρών αποστάσεων όπως η Ισπανία.

Επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο κοντά στην Ισπανία από άλλους προορισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις τιμές.