«Μεταμορφωτική» χρονιά για την εταιρεία του χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hyatt Hotel Corp. Mark Hoplamazian, την περσινή.

Η χρονιά όπως ανέφερε σημαδεύτηκε από την εξαγορά του Apple Leisure Group και τη συνεχιζόμενη ώθηση της εταιρείας στην πολυτέλεια, τον τρόπο ζωής και τις προσφορές θερέτρου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021 τα έσοδα της Hyatt ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αυξήθηκαν στα 96,75 $. Ο Hoplamazian δήλωσε αισιόδοξος για το 2022 και μετά.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ αυτή η βιομηχανία», είπε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με αναλυτές για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. “Έχουμε αναδειχθεί σε μια θέση τεράστιας δύναμης. Όπως σκέφτομαι την περασμένη χρονιά, το 2021 ήταν η πιο μεταμορφωτική από τότε που η Hyatt εισήχθη στο χρηματιστήριο.”

Apple Leisure Group και ανερχόμενη αναψυχή και πολυτέλεια

Η αγορά 2,7 δις. δολαρίων της ALG αντιπροσώπευε 99 ακίνητα με συνολικά 31.887 δωμάτια. Ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Hyatt.

Συνολικά, η δυναμικότητα της Hyatt έχει αυξηθεί κατά 100.000 δωμάτια, ή 53%, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Από το 2017 έως το 2021 ο αριθμός των πολυτελών δωματίων του ομίλου διπλασιάστηκε. Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο των δωματίων lifestyle και resort τριπλασιάστηκε.