Επικαλούμενη τη μείωση των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών και την αυξανόμενη στροφή προς τους σιδηροδρόμους, η Air France σχεδιάζει να μεταφέρει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο Orly του Παρισιού στο Παρίσι Charles de Gaulle έως το καλοκαίρι του 2026, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας την Τετάρτη.

Από το καλοκαίρι του 2026, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia της Air France-KLM, με έδρα την Ολλανδία, θα εξυπηρετεί την Τουλούζη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια από το Orly.

Μεταξύ 2019 και 2023, η κίνηση στα δρομολόγια εσωτερικού από το Παρίσι Orly μειώθηκε κατά 40% και κατά 60% για τα ημερήσια ταξίδια με επιστροφή, σύμφωνα με την Air France. Η Γαλλία νωρίτερα φέτος απαγόρευσε τις πτήσεις μεταξύ Orly και Ναντ, Λυών , Μπορντό, αν και η Air France σταμάτησε να προσφέρει υπηρεσίες σε αυτά τα δρομολόγια το 2020.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2026, η Air France θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται μεταξύ Orly και Τουλούζης, Μασσαλίας και Νίκαιας, καθώς και από και προς τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη ξεκινώντας το τέλη Οκτωβρίου.

Καθώς προχωρά η διαδικασία μετάβασης, η Air France σχεδιάζει να αυξήσει τις πτήσεις μεταξύ Charles de Gaulle και Τουλούζης, Μασσαλίας, Νίκαιας, Pointe-à-Pitre, Fort-de-France και Saint-Denis de La Réunion, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα.