Την επανεξέταση της πρότασης για ομοσπονδιακή ενίσχυση, ζητούν από την Boeing Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Ουάσινγκτον, με επιστολή τους που απέστειλαν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Dave Calhoun.

Η επιστολή απεστάλη από την Ουάσινγκτον από τον πρόεδρο της υποεπιτροπής αεροπορικών μεταφορών του Κοινοβουλίου Rick Larsen και υπογράφηκε από άλλους έξι γερουσιαστές.

“Δεδομένης της σοβαρής κατάστασης που αντιμετωπίζει η αεροδιαστημική βιομηχανία καθώς και οι εργαζόμενοι-γυναίκες και άνδρες- στην εταιρεία Boeing κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε την οικονομική βοήθεια που παρέχεται από το νόμο CARES για τη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Boeing στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και στην χώρα”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Γιατί η Boeing δεν δέχεται την ομοσπονδιακή βοήθεια

Η Boeing εξετάζει αν θα υποβάλει αίτηση για ομοσπονδιακή βοήθεια και περιμένει να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ομοσπονδιακή βοήθεια.
Οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Οικονομικών για τα δάνεια ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκδόθηκαν τον περασμένο μήνα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να λάβει ως εγγύηση συμμετοχή στον δανειολήπτη.

Τι απαντά ο επικεφαλής της Boeing

“Το μόνο που θέλουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πιστωτικές αγορές είναι ανοιχτές για επιχειρηματικές δραστηριότητες, δήλωσε ο Dave Calhoun. Εάν η κυβέρνηση απαιτεί ένα συμμετοχικό κεφάλαιο, εξετάζουμε όλες τις άλλες επιλογές και έχουμε πολλές”.

Πάνω από 130 από τους 70.000 υπαλλήλους της Boeing είναι θετικοί στον κορωνοϊό και η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η παραγωγή αεροσκαφών στο Σιάτλ θα ανασταλεί μέχρι επόμενη ειδοποίηση. Η Boeing ανακοίνωσε επίσης την περασμένη Δευτέρα ότι η παραγωγή 787 αεροσκαφών Dreamliner στη Νότια Καρολίνα, θα σταματήσει.