Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε αυστηρή εποπτεία από την ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (AP) βρισκόταν πέρυσι η Booking.com, επειδή καθυστέρησε να ανέφερει διαρροές.

Ωστόσο, η AP ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία ακολουθεί σήμερα τους κανόνες και πως η αυστηρή εποπτεία έληξε στις αρχές του 2024, σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων της Ολλανδίας.

Η εποπτική αρχή ανέφερε ότι παρακολουθούσε την Booking.com για ένα έτος από τον Ιανουάριο του 2023, προκειμένου να διασαφαλίσει ότι η εταιρεία θα αναφέρει εγκαίρως τυχόν διαρροές δεδομένων στους αρμοδίους και τα θύματα.

Δήλωσε ότι η Booking.com έπρεπε να την ενημερώσει σχετικά με τις ενέργεις που έχει κάνει για να αποτρέψει χτυπήματα hackers στο μέλλον, ενώ έλεγξε αν η μηχανή κράτησης ανέφερε όλες τις υποκλοπές.

Ολα ξεκίνησαν όταν στην Booking.com επιβλήθηκε πρόστιμο 475.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2021, επειδή καθυστέρησε να αναφέρει ότι είχαν κλαπεί δεδομένα χρηστών λόγω διαρροής δεδομένων τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι κυβερνοεγκληματίες είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου περισσότερων από 4.000 ατόμων.
Είχαν επίσης τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών 300 ατόμων που είχαν κάνει κράτηση δωματίου ξενοδοχείου μέσω του ιστότοπου.
Η Booking.com ανακάλυψε τη διαρροή τον Ιανουάριο του 2019 -δηλαδή εβδομάδες αργότερα- ενώ θα έπρεπε να την είχε αναφέρει εντός 72 ωρών και για τον λόγο αυτό της επιβλήθηκε πρόστιμο τον Μάρτιο του 2021.