Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Finnair θα τερματίσει τις λιανικές πωλήσεις στις πτήσεις, στο τέλος αυτού του μήνα για να μειώσει το βάρος στα αεροσκάφη. Eν όψει της διακοπής λειτουργίας προσφέρει εκπτώσεις σε προϊόντα αφορολόγητων ειδών.

Ο φινλανδικός αερομεταφορέας είπε ότι το τέλος της υπηρεσίας λιανικής εν πτήσει θα του επιτρέψει να λειτουργεί πιο βιώσιμα, ενώ είναι η «απάντηση στις αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των πελατών».
Πλέον όλο και περισσότεροι επιβάτες επιλέγουν αγορές προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της αεροπορικής εταιρείας.

Η Finnair τερμάτισε τις πωλήσεις αφορολόγητων ειδών κατά τη διάρκεια της πτήσης σε δρομολόγια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Η υπηρεσία εν πτήσει θα λήξει στις 28 Φεβρουαρίου, αν και τα προϊόντα που έχουν παραγγελθεί εκ των προτέρων θα παραδίδονται μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ο αερομεταφορέας με την εκστρατεία «τελικής έκπτωσης», προσφέρει εξοικονόμηση έως και 40% σε προϊόντα αφορολόγητης κατανάλωσης, όπως καλλυντικά, αξεσουάρ και δώρα που αγοράζονται επί του αεροσκάφους ή έχουν προπαραγγελθεί.

Η Finnair δήλωσε ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να μπορούν να προπαραγγέλνουν γεύματα και να αγοράζουν ποτά και σνακ επί του σκάφους, ενώ τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης Finnair Plus μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν προϊόντα όπως και πριν.

Όπως δήλωσε ο Valtteri Helve, επικεφαλής του τμήματος προσφοράς προϊόντων της Finnair, «οι αγορές επί του σκάφους και οι προπαραγγελίες έχουν γίνει μια λιγότερο σημαντική υπηρεσία μεταξύ των πελατών μας».

Οι αγορές κατά τη διάρκεια της πτήσης εξακολουθούν προς το παρόν να είναι διαθέσιμες στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, στις υπηρεσίες από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτές προς τα Κανάρια Νησιά, το Ντουμπάι, την Αίγυπτο, την Ισλανδία, το Ισραήλ, την Ελβετία και την Τουρκία.

Οι επιβάτες μπορούν να προπαραγγείλουν προϊόντα για όλες τις πτήσεις άνω των δύο ωρών, εκτός της Ντόχα.