Σύνταξη: tourismtoday.gr

“Φως” στο γιατί οι ταξιδιώτες πληρώνουν διαφορετικές τιμές στις διαδικτυακές κρατήσεις για διακοπές, ανάλογα με την χώρα πού συνδέονται, ρίχνει έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας NordVPN.

Από ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχεία, κρουαζιέρες μέχρι πλοία και θεματικά πάρκα, στους ταξιδιώτες παρουσιάζονται συχνά διαφορετικές τιμές ανάλογα με την χώρα σύνδεσης.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα οι Βρετανοί πρέπει να βάλουν “βαθειά το χέρι στην τσέπη” στις κρατήσεις για διακοπές μέσω ιστοσελίδων, σε σχέση με άλλους τουρίστες από το εξωτερικό.

Για παράδειγμα η χρήση του ινδονησιακού ιστότοπου για την Agoda.com έχει φθηνότερα 461 λίρες τις διακοπές δύο εβδομάδων στο Μπαλί, που σημαίνει ότι οι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν 35% περισσότερο.

Οι ερευνητές του NordVPN χρησιμοποίησαν τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) για να το κάνουν να φαίνεται σε ιστότοπους σαν να μην ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρήκαν εξοικονόμηση χρημάτων σε μια σειρά από γνωστούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους, όπως οι Hotels.com, Booking.com  και Agoda.com για διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

Τι είναι το VPN

Ένα VPN συγκαλύπτει τη διεύθυνση IP σας, ενώ βελτιώνει το απόρρητο και την ασφάλεια. Δηλαδή, επιλέγετε μια χώρα και διασφαλίζει ότι εκεί νομίζουν ότι βρίσκεστε οι ιστότοποι.
Οι χρήστες VPN μπορούν στη συνέχεια να δουν το διαφορετικό περιεχόμενο και τις τιμές που εμφανίζονται σε ξένους καταναλωτές.

Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μια διαμονή δύο εβδομάδων για δύο ενήλικες στο Ayodya Resort στο Μπαλί για κράτηση στον ιστότοπο της Ινδονησιακής Agoda.com κοστίζει 1.314 λίρες, 461 λίρες φθηνότερα από τις 1.774 που χρεώνεται στους χρήστες στον ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση προήλθε από την κράτηση ενός ταξιδιού για μια τετραμελή οικογένεια στη Disneyland στο Παρίσι, μέσω του γαλλικού ιστότοπου Disneylandparis.com.
Το ταξίδι διάρκειας δύο εβδομάδων κόστισε 17.342 λίρες, 1.540 λίρες λιγότερο από την τιμή των 18.822 που πληρώνουν οι χρήστες του ιστότοπου στο Ηνωμένο Βασίλειο.