Τα αποτελέσματα του Αυγούστου αντικατοπτρίζουν τον αντίκτυπο των ανησυχιών για την παραλλαγή Delta στα εσωτερικά ταξίδια, ακόμη και όταν τα διεθνή ταξίδια συνεχίζονταν με το αργό ρυθμό προς πλήρη ανάκαμψη που δεν μπορεί να συμβεί έως ότου οι κυβερνήσεις αποκαταστήσουν την ελευθερία ταξιδιού.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, καθώς οι κυβερνητικές ενέργειες ως απάντηση στις ανησυχίες για την παραλλαγή του COVID-19 Delta μείωσαν σημαντικά την εγχώρια ταξιδιωτική ζήτηση.

Επειδή οι συγκρίσεις μεταξύ των μηνιαίων αποτελεσμάτων του 2021 και του 2020 στρεβλώνονται από τον εξαιρετικό αντίκτυπο του COVID-19, εκτός εάν σημειωθεί διαφορετικά, όλες οι συγκρίσεις γίνονται με τον Ιούλιο του 2019, ο οποίος ακολούθησε ένα κανονικό πρότυπο ζήτησης.

Η συνολική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Αύγουστο του 2021 (μετρημένη σε χιλιόμετρα επιβατών ή RPK) μειώθηκε κατά 56,0% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019. Αυτό σημείωσε επιβράδυνση από τον Ιούλιο, όταν η ζήτηση ήταν 53,0% κάτω από τα επίπεδα του Ιουλίου 2019.

Αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στις εγχώριες αγορές, οι οποίες μειώθηκαν κατά 32,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, μια σημαντική επιδείνωση από τον Ιούλιο του 2021, όταν η κίνηση μειώθηκε κατά 16,1% σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν. Ο χειρότερος αντίκτυπος ήταν στην Κίνα, ενώ η Ινδία και η Ρωσία ήταν οι μόνες μεγάλες αγορές που παρουσίασαν βελτίωση από μήνα σε μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Η διεθνής ζήτηση επιβατών τον Αύγουστο ήταν 68,8% χαμηλότερη από τον Αύγουστο του 2019, η οποία ήταν βελτίωση σε σύγκριση με τη μείωση 73,1% που καταγράφηκε τον Ιούλιο. Όλες οι περιοχές παρουσίασαν βελτίωση, η οποία οφείλεται στα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού και στους λιγότερο αυστηρούς διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές.

«Τα αποτελέσματα του Αυγούστου αντικατοπτρίζουν τον αντίκτυπο των ανησυχιών για την παραλλαγή Delta στα εσωτερικά ταξίδια, ακόμη και όταν τα διεθνή ταξίδια συνεχίζονταν με το ρυθμό ενός σαλιγκαριού προς μια πλήρη ανάκαμψη που δεν μπορεί να συμβεί έως ότου οι κυβερνήσεις αποκαταστήσουν την ελευθερία ταξιδιού. Από την άποψη αυτή, η πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις αρχές Νοεμβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι πολύ καλά νέα και θα φέρει βεβαιότητα σε μια βασική αγορά. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν, οι κρατήσεις Σεπτεμβρίου δείχνουν επιδείνωση της διεθνούς ανάκαμψης. Αυτά είναι άσχημα νέα που φτάνουν στο παραδοσιακά πιο αργό τέταρτο τρίμηνο », δήλωσε ο Willie Walsh , Γενικός Διευθυντής της IATA .