Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παρίσι θα χάσει ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά του αξιοθέατα από του χρόνου. Γνωστό ως το τρίτο πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στη Γαλλία το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι θα κλείσει τις πόρτες για τους τουρίστες για πέντε χρόνια.

Ο λόγος είναι το ολοκληρωτικό λίφτινγκ από το 2025 έως το 2030, που θα το μεταμορώσει. Το εκτιμώμενο κόστος του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι 260 εκατομμύρια ευρώ.

Το διάσημο πολιτιστικό κέντρο που στεγάζει τη μεγαλύτερη γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, με πάνω από 120.000 έργα καλλιτεχνών από τον Πάμπλο Πικάσο μέχρι τον Βασίλι Καντίνσκι, είχε πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι.

Στην καρδιά του Κέντρου βρίσκονται επίσης μία βιβλιοθήκη λογοτεχνικό καταφύγιο και ένα εστιατόριο που προσφέρει γαστρονομική εμπειρία, που επίησς θα ανακαινιστούν εκ βάθρων.

Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης έργα τέχνης από το μουσείο θα εκτεθούν σε άλλα σημεία στο Παρίσι, στην ευρύτερη Γαλλία και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

Με την επαναλειτουργία του, το παγκοσμίου φήμης μουσείο τέχνης θα επικεντρωθεί στην «πολυεπιστημονικότητα, τη φιλοξενία, την οικολογική ευθύνη» και θα γίνει ένα «πειραματικό εργοστάσιο για τη νεολαία».

Στόχος είναι το νέο πολιτιστικό έργο να επαναπροσδιορίσει όλους τους χώρους του Πομπιντού προκειμένου να ανταποκριθεί στις πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των επόμενων ετών.

Το κλείσιμο του Κέντρου Πομπιντού αναμενόταν τον Σεπτέμβριο του 2023. Ωστόσο, σημειώθηκε μια στρατηγική αλλαγή στα σχέδια, που οδήγησε στην απόφαση να αναβληθεί το κλείσιμο μέχρι την ολοκλήρωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν προγραμματιστεί να εκτυλιχθούν στο Παρίσι το 2024.