Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Είναι στιλάτο, έχει παρουσία στο δρόμο, είναι απροσδόκητα άνετο, χωράει σχεδόν τα πάντα και ικανοποιεί κάθε οικογενειακή ανάγκη που θα προκύψει.

Χωρίς να αποτελεί κλισέ, το C3 Aircross διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους του επιτυχημένου βίου του.

Είναι γεγονός πως αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία σε ότι αφορά στην ευρυχωρία εντός της καμπίνας, ενώ, εμφανίζεται βελτιωμένο στον τομέα της άνεσης με την εισαγωγή των καθισμάτων Advanced Comfort που είδαμε στα C4 Cactus και C5 Aircross.

Όπως το κοιτάζεις απέξω χαρακτηρίζεται από μια εντελώς ανασχεδιασμένη πρόσθια όψη, που ενσωματώνει τη νέα «υπογραφή» της Citroën, με βασικό χαρακτηριστικό τους προβολείς LED που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού και θώς επίσης και μια νέα ασημί-γκρι προστατευτική σχάρα.

Εντός η νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 9 ιντσών, οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας και η απαράμιλλη χρηστικότητα δίνει εξαρχής το στίγμα.

Post-production : Astuce Productions

Δώδεκα διαισθητικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, μαζί με έγχρωμη οθόνη Head Up Display, Grip Control με Hill Assist Descent, πέντε τεχνολογίες συνδεσιμότητας και σύστημα Citroën Connect Nav, καθώς επίσης και ασύρματη φόρτιση για smartphone τοποθετούν το ανανεωμένο C3 Aircross στην καρδιά των εξελίξεων.

Στα χέρια μας είχαμε το C3 Aircross με τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 110 ίππων ο οποίος πληροί το αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 6d και κινεί σβέλτα το αμάξωμα του γαλλικού SUV.

Ελαστικός, οικονομικός, αποδοτικός προσφέρει όλα όσα περιμένεις από ένα σύγχρονο σύνολο. Στο δρόμο πρόκειται για ένα καλοστημένο Citroen με υψηλά επίπεδα πρόσφυσης αλλά κυρίως, κορυφαία άνεση που αναμένεται να εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι επιβάτες του.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που προτιμούμε το C3 Aircross σε μια κατηγορία που πληθαίνει ολοένα από νέες προτάσεις. Το νέο C3 Aircross ξεκινά από τα 18.000€.