Oι νεότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν να περιορίσουν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι λόγω του αυξημένου κόστους αποκαλύπτει νέα έρευνα της ελεγκτικής, φορολογικής και συμβουλευτικής εταιρείας RSM UK.

Μια έρευνα σε 2.000 καταναλωτές έδειξε ότι το ένα τέταρτο (25%) των ερωτηθέντων Gen Z δεν σχεδιάζει να κάνει διακοπές τους επόμενους τρεις μήνες, από 18% πέρυσι.

Οι ταξιδιωτικές προθέσεις μειώνονται σε γενικές γραμμές, με το 35% όλων των καταναλωτών να μην σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές, σε σύγκριση με 32% πέρυσι, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό επηρεάζονται περισσότερο, καθώς μόνο το ένα τέταρτο (26%) των ερωτηθέντων Gen Z σχεδιάζει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό πέντε ή περισσότερες ημέρες, μια απότομη πτώση από 40% πέρυσι.

Αυτή η τάση ισχύει επίσης για σύντομα διαλείμματα στο εξωτερικό, τα οποία μειώθηκαν από 33% πέρυσι σε 22% φέτος για τη Gen Z και από 20% σε 15% για όλους τους καταναλωτές.

Τα ταξιδιωτικά σχέδια δέχονται το χτύπημα των «οξέων πιέσεων κόστους», με σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των Gen Z να δηλώνει ότι δεν τους απομένει κανένα μηνιαίο εισόδημα μετά την πληρωμή των βασικών ειδών και σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) να δηλώνει μόνο έχουν απομείνει έως και 20% στο τέλος του μήνα.

Ωστόσο, οι εγχώριες ταξιδιωτικές προθέσεις αυξήθηκαν από 12% σε 15% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, υποδηλώνοντας ότι η αγορά διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να σημειώσει άνοδο της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι.