Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την Ισπανία επισκέφθηκαν για διακοπές από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο 38.933 ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Mabrian.

Οι πτυχές που προσθέτουν περισσότερο αξία στους Αμερικανούς για να ταξιδέψουν στην Ισπανία είναι η ασφάλεια, το κλίμα και η ικανοποίηση τους από τα ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με την Mabrian οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους «με υπηρεσίες που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό, την φύση, τα τα ψώνια και τις οικογενειακές δραστηριότητες».

Σε ποιους προορισμούς ταξίδεψαν

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ ταξίδεψαν σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βαλένθια, Σεβίλλη, Μαγιόρκα και Τενερίφη.

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί που επισκέφθηκαν την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι προέρχονταν κυρίως από δέκα πόλεις.
Ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων καταγράφηκε από τη Νέα Υόρκη (14%), το Μαϊάμι (9%), το Λος Άντζελες (6%) και ακολουθούν από το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσιγκτον, το Σικάγο, τη Βοστόνη, τη Φιλαδέλφεια, το Ορλάντο και το Ντάλας.
Όσον αφορά στο προφίλ τους, οι μισοί από αυτούς τους επισκέπτες:

  • Ήταν άνω των 35 ετών.
  • Είχαν μέσο μισθό πάνω από 75.000 δολάρια.
  • Είχαν ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές.

Η διάρκεια του ταξιδιού τους

  • Οι περισσότεροι τουρίστες από τις ΗΠΑ που επισκέφθηκαν αστικούς προορισμούς έμειναν μεταξύ δύο και τριών ημερών.
  • Όσοι επισκέφθηκαν τα ισπανικά νησιά έμειναν για μεγαλύτερο διάστημα. Γενικά, όσοι επισκέφθηκαν τη Μενόρκα ή την Τενερίφη έμειναν μεταξύ τεσσάρων και επτά ημερών.

Περίπου το 30% των Αμερικανών επισκέφθηκε περισσότερους από έναν προορισμούς ενώ βρίσκονταν στην Ισπανία και οι ταξιδιώτες ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τουριστικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία, τα ψώνια και τις υπαίθριες δραστηριότητες.