Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί “γυρίζουν την πλάτη” στις διαδικτυακές κρατήσεις και εμπιστεύονται τα ταξιδιωτικά τους σχέδια σε τουριστικούς πράκτορες.

Παρά την άνοδο των διαδικτυακών πλατφορμών κρατήσεων που καταγράφηκε στη μετά την πανδημία εποχή, ανοίγουν περισσότερα φυσικά καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η TUI σχεδιάζει να ανοίξει 21 νέα ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Βρετανία φέτος. Παρομοίως η Trailfinders αναμένεται να έχει 44 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Οι λόγοι που οι τουρίστες κλίνουν προς τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι ότι η εμπιστοσύνη τους στο να ταξιδέψουν ξανά έχει πέσει, ειδικά μετά τα lockdown, τα ακυρωμένα σχέδια λόγω της πανδημίας, το χάος στα αεροδρόμια από ελλείψεις προσωπικού και απεργίες, καθώς και η γενική αβεβαιότητα.

Όπως εξηγεί η Nikki Davies από την Trailfinders “θέλουν το δίχτυ ασφαλείας και τα ταξιδιωτικά γραφεία παρέχουν ακριβώς αυτό, όπως επιστροφές χρημάτων”.

Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ιδίως οι Γάλλοι παραμένουν πιστοί στις διαδικτυακές κρατήσεις.
Συνολικά 42 εκατομμύρια κρατήσεις καταγράφηκαν μεταξύ 2019 και 2021, αντιπροσωπεύοντας μία από τις χώρες με τις περισσότερες κρατήσεις για την περίοδο αυτή.

Η ανάλυση της Oxford Economics για την ευρωπαϊκή τουριστική αγορά αποκαλύπτει ότι η Γαλλία έκανε τις περισσότερες κρατήσεις σε διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνολικά 30 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από την Ισπανία και τη Γερμανία με 27 και 23 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αντίστοιχα.