Ποσοστό 45% των νέων ηλικίας 18-34 ετών εξακολουθούν να κάνουν διακοπές με τους γονείς τους. Παράλληλα το 24% εξ αυτών περιμένουν τη μαμά και τον μπαμπά τους να τις πληρώσουν. Αυτό προέκυψε από την πρόσφατη έρευνα της My Late Deals.

Με τα ταξίδια πολλών γενεών να αποτελούν ανερχόμενη τάση, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι περίπου το 20% των νέων Βρετανών ενηλίκων να έχουν κλείσει διακοπές με τους γονείς τους για το 2019.

Το χρήμα παίζει ρόλο

Κινητήριος παράγοντας είναι ο προϋπολογισμός. Πολλοί νέοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ταξίδια εκτός εάν αυτά χρηματοδοτηθούν από τους γονείς τους.

Από τους 2.000 ερωτηθέντες στην έρευνα, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι απολαμβάνουν το χρόνο με τους γονείς τους και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για διακοπές μαζί τους.

Ωστόσο το 12% είχαν ως κίνητρο τον προορισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πήγαιναν με τους γονείς τους, αν ήταν σε ένα μέρος που δεν ενδιαφέρονται να δουν.

Οι γυναίκες ακολουθούν τους γονείς στις διακοπές

Περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν διακοπές με τους γονείς τους από τους άνδρες. Το 49% των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν πάει διακοπές με τους γονείς τους, σε σύγκριση με το 41% ​​των ανδρών.

Πάντως οι νέοι ενήλικες στη Βόρεια Ιρλανδία είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν ένα ταξίδι με τους γονείς τους.

Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να περιμένουν από τους γονείς τους να πληρώσουν ή να συμπληρώσουν το ταξίδι.

Επιπλέον, όσοι ζουν στην Ουαλία είναι πιθανότερο να αναμένουν οικονομική υποστήριξη.

Μόνο το 4% των νέων δήλωσε ότι θα ταξιδεύουν μόνο με τους γονείς τους εάν δεν είχαν κάποιον άλλον να κάνουν διακοπές.

Το 5% δήλωσε ότι θα έκαναν διακοπές με τους γονείς τους για να έχουν μια πλουσιότερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Τέλος, ποσοστό 22% των νέων ενηλίκων αρνήθηκε να κάνει διακοπές με τους γονείς τους.