Οι Βρετανοί που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους αναφέρουν ότι «υποστηρίζονται καλύτερα» από τους οργανισμούς τους από ό,τι πριν από το χτύπημα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Μια έρευνα σε 500 εταιρικούς ταξιδιώτες, που πραγματοποιήθηκε για την εταιρεία παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης World Travel Protection, διαπίστωσε ότι λάμβαναν βελτιωμένες πληροφορίες πριν από την αναχώρηση, καλύτερη αξιολόγηση κινδύνου και τακτική υποστήριξη ενώ βρίσκονταν στο δρόμο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 59% των ταξιδιωτών είχαν δει βελτίωση στις πληροφορίες που παρέχονται πριν από την αναχώρησή τους. Ενώ ένας ελαφρώς μικρότερος αριθμός (56%) δήλωσε ότι ο οργανισμός τους ήταν πλέον καλύτερος στην επικοινωνία πιθανών ταξιδιωτικών κινδύνων, στην παροχή τακτικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και στη βελτίωση της διαθεσιμότητας υποστήριξης έκτακτης ανάγκης.

Η Kate Fitzpatrick, περιφερειακή διευθύντρια ασφαλείας, EMEA στο World Travel Protection, δήλωσε: «Πολλοί προορισμοί έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να υποθέσουν ότι μόνο και μόνο επειδή επισκέφτηκαν έναν προορισμό αμέτρητες φορές στο παρελθόν, θα είναι όπως θυμούνται.

«Η αναταραχή που προκλήθηκε από τον Covid-19 και η επακόλουθη οικονομική διακοπή λειτουργίας σημαίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν νέες εκτιμήσεις κινδύνου σε προηγούμενα «ασφαλείς» προορισμούς.

«Ωστόσο, είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε ότι η πλειονότητα των οργανισμών το έχουν λάβει υπόψη και παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη στο ταξιδιωτικό προσωπικό και είναι σημαντικό να διασφαλίζουν ότι υπάρχει υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που τη χρειαστεί».