Οι Βρετανοί που αγαπούν το κρασί συρρέουν στη Γαλλία φέτος. Σχεδόν ένας στους δύο (49%) σχεδιάζει να επιδοθεί στη γευσιγνωσία κρασιού ή κατευθύνεται απευθείας στους γαλλικούς αμπελώνες, σύμφωνα με την έρευνα σε 2.000 Βρετανούς από τους ειδικούς στα ταξίδια πολυτελείας Scott Dunn.

Πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) των επισκεπτών θα κατευθυνθούν σε δημοφιλείς οινοπαραγωγικές περιοχές όπως η Προβηγκία, το Μπορντό, η Νορμανδία, η Βουργουνδία, η Καμπανία και η κοιλάδα του Λίγηρα.

Σχεδόν το ένα πέμπτο (17%) θα κατευθυνθεί στο Μπορντό, που φημίζεται ότι είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής κόκκινου κρασιού στον κόσμο.

Η Προβηγκία (16%) όπου οι θαυμαστές μπορούν να δοκιμάσουν κρασιά ροζέ ενδείκνυται δεδομένου ότι το 88% της παραγωγής κρασιού στην περιοχή είναι ροζέ.

Τη Βουργουνδία θα επισκεφθεί το 10% των παραθεριστών που μπορούν να απολαύσουν τα προφίλ του chardonnay και του pinot noir, ενώ το 8% θα κατευθυνθεί στην κοιλάδα του Λίγηρα για ξηρούς λευκούς.

Τέλος, για τη δοκιμή της σαμπάνιας, το 6% των Βρετανών θα κατευθυνθεί στην Καμπανία, μόλις δύο ώρες ταξίδι από το Παρίσι, για να δοκιμάσουν τις ντελικάτες γεύσεις του ομώνυμου πολυτελούς καλύμματος.

Το ένα πέμπτο των παραθεριστών (22%) θα κατευθυνθεί στη Νορμανδία, διάσημη για τους κορυφαίους μηλίτες και το Καλβάντο που συνδυάζονται υπέροχα με τη γαστρονομία της περιοχής.

Με στόχο τον γαστρονομικό τουρισμό και όχι μόνο

Σχεδόν οι μισοί (40%) Βρετανοί απολαμβάνουν τις γκουρμέ γεύσεις τους και επισκέπτονται τη Γαλλία για το φαγητό που προσφέρουν στα εστιατόρια.

Η γευσιγνωσία κρασιού στη Βουργουνδία ονομάστηκε επίσης κορυφαία εμπειρία φαγητού και ποτού στη «λίστα επιθυμιών» για το 2024, όπως και η επίσκεψη σε πολλές περιφερειακές αγορές τροφίμων της Γαλλίας.

Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των Βρετανών κατευθύνεται προς τα εκεί ενώ το 28% είναι εκεί για να επισκεφτούν αμπελώνες και να δοκιμάσουν τα τοπικά είδη.

Οι λάτρεις της ιστορίας ελκύονται ιδιαίτερα από τη Νορμανδία αυτό το καλοκαίρι, καθώς το 2024 σηματοδοτεί την 80ή επέτειο των εορτασμών Μνήμης της Ημέρας D.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των αθλητικών Βρετανών κατευθύνονται στη Γαλλία με το 16% να παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τον Γύρο της Γαλλίας (22%) και τη Φόρμουλα 1 στο Μόνικο (18%).

Οι ήπιες περιηγήσεις στα αξιοθέατα αυξάνονται με τις αναζητήσεις για «ξενοδοχείο διαμονής» και «αργή ζωή» να αυξάνονται σταθερά τον τελευταίο χρόνο.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πολυτελή θέρετρα στη νότια Γαλλία, όπως η Γαλλική Ριβιέρα, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή φέτος.

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί στη Γαλλία το 2024

  • Παρίσι (30%)
  • Νορμανδία (22%)
  • Μπορντό (17%)
  • Προβηγκία (16%)