Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Γερμανοί τουρίστες δεν θα επιλέξουν φέτος τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για τις  διακοπές τους.
Σύμφωνα με την Travel Data Analytics (TDA) την δημοφιλία των μακρινών προορισμών, αποδυναμώνουν οι υψηλοί ναύλοι σε συνδυασμό με τη δυσμενή συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου.

Παρόλο που οι κρατήσεις αυξήθηκαν ξανά μετά το άνοιγμα πολλών χωρών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες παραμένουν δύσπιστοι και εστιάζουν στα προγράμματα τους σε λιγότερο μακρινούς προορισμούς.

Η Τουρκία επωφελείται από την νέα αυτή τάση λόγω της μικρής απόστασης πτήσης. Επίσης, κερδισμένη είναι και η κρουαζιέρα, που σημειώνει καλή σχέση τιμής-απόδοσης.

Γιατί οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν για διακοπές την Τουρκία

Μια σύγκριση της TDA μεταξύ των πιο δημοφιλών χωρών αυτή τη στιγμή δείχνει, ότι για οργανωμένες διακοπές δύο εβδομάδων, οι Γερμανοί παραθεριστές ξοδεύουν 1.240 ευρώ ανά άτομο στην Τουρκία σε σύγκριση με πάνω από 1.400 ευρώ ο καθένας στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές στην Τουρκία έχουν αυξηθεί περισσότερο, κατά 15%.
Ωστόσο, ο Roland Gaßner, αναλυτής της TDA επισημαίνει ότι «παρόλα αυτά, οι διακοπές στην Τουρκία παραμένουν η φθηνότερη επιλογή, ειδικά όταν λαμβάνονται υπόψη τα τοπικά έξοδα».