Oι επαγγελματίες ταξιδιώτες δουλεύουν ολοένα και πιο σκληρά για λόγους…αναψυχής. Αυτό αποκάλυψε η νέα έρευνα της La Quinta Means Business από την Wyndham Ηotels & Resorts.

Το 64% των επαγγελματιών ταξιδιωτών έχουν επεκτείνει κρυφά ένα επαγγελματικό ταξίδι χωρίς να το αποκαλύψουν σε κανένα. Το 32% το αποκάλυψε στους συναδέλφους του, το 26% στο αφεντικό του και το 22% στο σύντροφό του.

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι το 51% των επαγγελματιών ταξιδιωτών έχουν παρατείνει το ταξίδι τους για να ανακαλύψουν ένα νέο προορισμό, ενώ το 56% παραδέχεται ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για διακοπές αναψυχής.

Κατά μέσο όρο, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες παρατείνουν το επαγγελματικό ταξίδι ένα τριήμερο, το 42% 3-5 μέρες, ενώ ένα 29% έχει παραλείψει επαγγελματικό meeting ή εκδήλωση για να κοιμηθεί ή να χαλαρώσει.

Επιπλέον στοιχεία

Ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αστείο είναι το γεγονός πως οι ερωτηθέντες θεωρούν χειρότερο το να είναι σε μια ζεστή αίθουσα συνεδρίων από το να εμφανιστούν με μαγιό μπροστά σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ενώ, ένα 53% επιλέγει μια σικάτη εμφάνιση από μια χαλαρή εμφάνιση στα επαγγελματικά του ταξίδια.