Ο υγιεινός τρόπος διαβίωσης στα ταξίδια αποτελεί τη νέα τάση για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, σύμφωνα με την νέα έρευνα της πλατφόρμας επαγγελματικών ταξιδιών CWT και του Artemis Strategy Group.

Το 38% των επαγγελματιών ταξιδιωτών παγκοσμίως τρώνε υγιεινά στα ταξίδια τους. Οι ταξιδιώτες από την Ασία διατηρούν περισσότερο τις υγιεινές του συνήθειες (46%), σε σύγκριση με τους Αμερικανούς (35%) και τους Ευρωπαίους (29%).

Η έρευνα αποκαλύπτει πως από το 2017 ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες, όπου κ αν βρίσκονταν αποφάσιζαν να διατηρήσουν τη γραμμή τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Η διατήρηση των υγιεινών συνηθειών στα ταξίδια είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα των επαγγελματιών ταξιδιωτών, σύμφωνα με τον Niklas Andréen, υπεύθυνος για την εμπειρία επιβατών της CWT.

Μόνο το 7% των επαγγελματιών ταξιδιωτών παγκοσμίως ξεφεύγουν από τις υγιεινές τους συνήθειες όταν είναι σε ταξίδι. Οι ταξιδιώτες απο την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού είναι πιο σπάνιο να παρεκκλίνουν από την ρουτίνα τους (3%) σε αντίθεση με Ευρωπαίους (10%) και Αμερικανούς (8%).

Επιπλέον, οι Ασιάτες είναι το πιθανότερο να συνεχίσουν να δουλεύουν ενώ είναι στο εξωτερικό (33%) σε σύγκριση με το 23% των Αμερικάνων και το 21% των Ευρωπαίων.

Οι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που δείχνουν τη λιγότερη προθυμία να πάνε γυμναστήριο (48%), με το 38% των Αμερικανών να ακολουθούν και το 32% των επαγγελματιών από την Ασία.

Το γυμναστήριο είναι η πιο συνήθης μορφή εκγύμνασης για το 49% των ταξιδιωτών, ακολουθεί το κολύμπι στην πισίνα (40%)  αλλά και η γιόγκα και το στατικό ποδήλατο για το 27% των ταξιδιωτών.