Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 έχει αρχίσει να επηρεάζει την οικονομία, ιδιαίτερα τα ταξίδια.

Οι καταναλωτές επιβραδύνουν τις δαπάνες τους και οι επενδυτές αποχωρούν από τις ταξιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με έκθεση του Associated Press.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 1,1 %, κάτι που ήταν έκπληξη.

Οι επενδυτές απομακρύνονται από ταξιδιωτικές εταιρείες

Καθώς αυξάνεται η επιβράδυνση που προκαλείται από τον COVID, οι επενδυτές απομακρύνονται από τις γραμμές κρουαζιέρας, τις αεροπορικές εταιρείες. Καθώς και από άλλες μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια.

Αυτή είναι μια ανατροπή σε σχέση με τις αρχές του έτους. Τότε που τα εμβόλια έκαναν τους καταναλωτές να αισθάνονται πιο θετικά για ψώνια και ταξίδια.

“Όπως μάθαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, αυτή η κατάσταση έχει ανατροπές και είναι απροσδιόριστη”, δήλωσε ο Mike Stritch επικεφαλής επενδυτικών στελεχών της BMO Wealth Management.

Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι οι ανακτήσεις τους -που φαίνονταν εφικτές νωρίτερα μέσα στο έτος- θα μπορούσαν να εμποδιστούν από την αλλαγή του κλίματος.

Η Southwest Airlines αναφέρει ότι δεν αναμένει να είναι κερδοφόρα το τρίτο τρίμηνο, μετά τη δημοσίευση κέρδους στο δεύτερο.

Η Spirit Airlines είπε ότι η κατάρρευση των υπηρεσιών που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου και η αύξηση των κρουσμάτων COVID μειώνουν τις κρατήσεις.