Οι ενήλικες Βρετανοί που εργάζονται σε ποσοστό 50% δεν λαμβάνουν πλήρη ετήσια άδεια, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της η British Airways.

Συγκεκριμένα, περισσότερο από το ένα τρίτο των εργαζόμενων Βρετανών (36%) που δεν έλαβαν την πλήρη ετήσια άδεια τους είπαν ότι ήταν επειδή «απλώς δεν το κατάφεραν».

Επιπλέον, ένα εκπληκτικό 42% ομολόγησε ότι ένιωσε άγχος για την εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών του και το 46% απάντησε ότι έπρεπε να εργαστεί με την άδεια του.

Το 48% έχει ελέγξει τα email εργασίας ενώ ήταν μακριά και περισσότερο από το ένα τρίτο (39%) έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και απάντησε.

Με την κρίση στο κόστος ζωής αυτόν τον χειμώνα και την ύφεση να βρίσκεται στον ορίζοντα, αναμφίβολα πολλοί θα πιστεύουν ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί μια απόδραση το 2023. Ωστόσο, μια 40χρονη μελέτη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας αποκάλυψε ότι οι διακοπές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο. Η μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έπαιρναν περισσότερες από τρεις εβδομάδες άδεια το χρόνο είχαν 63% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που έπαιρναν τρεις εβδομάδες ή λιγότερο.

Εν τω μεταξύ, η νέα YouGov Plc της British Airways Holidays αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν το 79% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι η άδεια από την εργασία κάνει καλό για την ψυχική τους υγεία.

Έχοντας αυτό υπόψη, η British Airways Holidays ξεκίνησε μια νέα καμπάνια σε όλα τα μέσα. Πίσω από το χιούμορ της καμπάνιας κρύβεται ένα σημαντικό μήνυμα ότι οι διακοπές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη με τους ανθρώπους που παροτρύνονται να δώσουν προτεραιότητα στον χρόνο μακριά για τη δική τους ευημερία. Εκτός από ανταγωνιστικές τιμές, η British Airways Holidays προσφέρει μια 24ωρη γραμμή βοήθειας, προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία και γενναιόδωρο επιτρεπόμενο όριο αποσκευών 23 κιλών ανά άτομο, απομακρύνοντας την ταλαιπωρία των διακοπών, ώστε οι πελάτες να μπορούν να χαλαρώσουν, να ανανεωθούν και να σβήσουν.