Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Ρώσοι τουρίστες μεταβαίνουν από την Αττάλεια της Τουρκίας στην Αίγυπτο όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους κόστους.

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ATOR) αναφέρει ότι η Αττάλεια ενδέχεται να χάσει έως και δύο εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες φέτος.
Αφορμή είναι οι αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία. Ορισμένοι Ρώσοι τουρίστες αναζητούν ήδη εναλλακτικές λύσεις για την Αττάλεια και η επιλογή τους πέφτει προς το παρόν στην Αίγυπτο.

“Τους καλοκαιρινούς μήνες, η Αίγυπτος είναι ακόμη ελαφρώς φθηνότερη. Ωστόσο, οι Ρώσοι τουρίστες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία στην Αίγυπτο είναι κάπως κάτω από τα πρότυπα των τουρκικών ξενοδοχείων, αναφέρει η Ekaterina Zharikova, πρόεδρος της ένωσης ρωσικών ταξιδιωτικών πρακτορείων Travelland.

Το Level Travel -πλατφόρμα κρατήσεων για εκδρομές και ξενοδοχεία- αναφέρει ότι οι διακοπές για δύο άτομα κοστίζουν στην:

  • Αίγυπτο 2.133 δολάρια κατά μέσο όρο.
  • Τουρκία 2.317 δολάρια κατά μέσο όρο.

Παρόλα αυτά, το μερίδιο της Τουρκίας στο σύνολο των ρωσικών κρατήσεων για τη θερινή περίοδο του 2023 είναι 45% και της Αιγύπτου είναι μόνο 6%.

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 9 Απριλίου 2023, περίπου 1,7 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Αττάλεια.

Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχονταν από την αγορά της Ρωσίας, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία.

Το αν η Αττάλεια θα σημειώσει μείωση στους Ρώσους τουρίστες είναι αβέβαιο.
Η πιο σημαντική αγορά προέλευσης για την Τουρκία πέρυσι ήταν η Γερμανία, με σχεδόν 5,7 εκατομμύρια αφίξεις.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Τουρκία θα στραφεί ακόμη περισσότερο στη γερμανική αγορά πηγών και σε άλλες δυτικές αγορές τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει πιθανές απώλειες στη ρωσική αγορά πηγών.