Η παγκόσμια αναζωπύρωση των ταξιδιών, μετά από ένα 18μηνο κλείσιμο λόγω πανδημίας, αντιπροσωπεύει μια νέα αυγή για τον ταξιδιωτικό πράκτορα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της GOPASS Global, Mark Radford.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έναν αξιόπιστο συνεργάτη που μπορεί όχι μόνο να τους συμβουλεύσει για τις ασφαλέστερες ταξιδιωτικές επιλογές, αλλά και να είναι δίπλα τους όταν τα πράγματα πάνε στραβά λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων κανόνων και πρωτοκόλλων COVID», λέει.

Τα σχόλια του Radford υποστηρίζονται από δύο πρόσφατες έρευνες που υπογραμμίζουν μια αλλαγμένη ταξιδιωτική νοοτροπία και μια μεγάλη ευκαιρία για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να ανακτήσουν το μερίδιο από τους μεγάλους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Μια δημοσκόπηση της News Corp σε Αυστραλούς καταναλωτές διαπίστωσε ότι τουλάχιστον το 48% των ταξιδιωτών στο εξωτερικό λένε ότι η πολυπλοκότητα του ταξιδιού σημαίνει ότι αναζητούν βοήθεια από ειδικούς περισσότερο από ποτέ.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αξία, η αξιοπιστία, η ευελιξία και η εξυπηρέτηση των πελατών ήταν στην κορυφή της λίστας με τα ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν μια ταξιδιωτική εταιρεία. Η χαμηλότερη τιμή κατατάχθηκε 9 από τα 13 χαρακτηριστικά.

Μια άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση 46.000 ταξιδιωτών παγκοσμίως από τον Collinson αντανακλούσε επίσης τη μετατόπιση της εστίασης στην ασφάλεια, με το 78% των ερωτηθέντων να λέει ότι ο εμβολιασμός ήταν το κλειδί για την εμπιστοσύνη τους στην ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 82% των ερωτηθέντων στο APAC υποστηρίζει ένα διαβατήριο εμβολιασμού. «Η ουσία είναι ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξοπλισμένοι με τα καλύτερα δεδομένα και λύσεις διαχείρισης κινδύνου θα έχουν μεγάλη ζήτηση για το άμεσο μέλλον», λέει ο Radford.

Το GOPASS Global, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, έγινε η καλύτερη λύση για ταξιδιωτικούς πράκτορες που αγωνίζονται να βρουν ακριβείς και αξιόπιστες πηγές πληροφοριών σχετικά με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανόνες και κανονισμούς.

Το GOPASS χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση για να παρέχει τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, από 35 παγκόσμιες πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών εμβολιασμού, των περιορισμών στα σύνορα, των απαιτήσεων καραντίνας και των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Οι πράκτορες χρειάζεται μόνο να εισαγάγουν το PNR ή τους αριθμούς πτήσης για να λάβουν μια λεπτομερή ανάλυση κινδύνου COVID για το προγραμματισμένο δρομολόγιο. Για τους διαχειριστές εταιρικών ταξιδιών και τους TMC, το GOPASS είναι η μόνη λύση που αναλύει και ποσοτικοποιεί τον κίνδυνο, παρέχοντας βαθμολογία κινδύνου στα 10, καθιστώντας το το τέλειο συμπλήρωμα στα υπάρχοντα προγράμματα φροντίδας.

Το GOPASS προσφέρει επίσης έναν Χάρτη Βιολογικού Κινδύνου που επιτρέπει στους χρήστες να πατήσουν απλώς έναν προορισμό για να λάβουν άμεσα αναλυτικές πληροφορίες σε επίπεδο σχετικά με τον εμβολιασμό, τη μόλυνση και τα ποσοστά κινδύνου ανά χώρα ή πολιτεία. Το πιο σημαντικό, οι λύσεις είναι πολύ προσιτές και εξαιρετικά εύχρηστες, εξοικονομώντας στους ταξιδιωτικούς πράκτορες τεράστιο χρόνο και άγχος, καθώς και ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.