Λόγω της κρίσης της πανδημίας, οι εταιρείες έχουν αντικαταστήσει περίπου δύο στα τρία επαγγελματικά ταξίδια με εικονικές συναντήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αλλά αυτή είναι μόνο μια προσωρινή λύση για τους εργαζομένους. Αντ ‘αυτού, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα επαγγελματίες ταξιδιώτες προτιμούν προσωπικές συναντήσεις.

Η πλειοψηφία των υπαλλήλων υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις προσφέρουν πλεονεκτήματα όπως καλύτερες σχέσεις, εμπειρίες επιτυχίας και πωλήσεις.

Επιπλέον, κάθε επαγγελματίας ταξιδιώτης αισθάνεται πιο παραγωγικός εν κινήσει από ό, τι στο γραφείο, όπως προκύπτει απο τα αποτελέσματα της τρέχουσας μελέτης “Chefsache Business Travel 2020”, μια πρωτοβουλία από εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών στη γερμανική ταξιδιωτική ένωση (DRV).

Το 69% των επαγγελματικών ταξιδιών έχουν αντικατασταθεί από εικονικές συναντήσεις από τον Μάρτιο. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 39 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019.

Παρόλο που τα επαγγελματικά ταξίδια ήταν δυνατά παρά το κλείσιμο, μόνο το 16% των συναντήσεων με εξωτερικούς συμμετέχοντες, όπως πελάτες ή πάροχοι υπηρεσιών, έχουν πραγματοποιηθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας, το 16% αναβλήθηκε ή ακυρώθηκε συνολικά.

Ακόμα κι αν οι εικονικές συναντήσεις είναι πλέον ρουτίνα σε πολλά μέρη, οι ταξιδιώτες επαγγελματίες θέλουν να βασίζονται περισσότερο στις προσωπικές συναντήσεις στο μέλλον. Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν αυτού του είδους τη συνάντηση, ενώ το 43% από αυτούς σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πολύ λιγότερες εικονικές συναντήσεις μελλοντικά. Το 42%, από την άλλη πλευρά, θα ήθελε να συνεχίσει να συμμετέχει ουσιαστικά στις συναντήσεις.