Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Μιλάνο καταπολεμά την ενοχλητική νυχτερινή ζωή στην πολυσύχναστη περιοχή Porta Venezia, απαγορεύοντας την πώληση ποτού και φαγητού σε συγκεκριμένες ώρες.

Η προσωρινή απαγόρευση σημαίνει ότι οι επισκέπτες αργά το βράδυ δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ποτά ή φαγητό σε πακέτο από καταστήματα, πάγκους, μπαρ με εξωτερικά καθίσματα και ακόμη και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Το μέτρο ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ. τις καθημερινές και από τις 1:30 π.μ. έως τις 6 π.μ. τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου έως τουλάχιστον τις 19 Νοεμβρίου.

Οι νέοι κανονισμοί εισήχθησαν μετά από καταγγελίες των κατοίκων στο δήμο για το θόρυβο που προκαλείται από τη νυχτερινή ζωή στην περιοχή.

Κουρασμένη από την φασαρία, τον συνωστισμό και την εγκληματικότητα που συνεπάγεται η ζωή σε μια πολυσύχναστη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης, η Επιτροπή Κατοίκων του Lazzaretto προέτρεψε τις αρχές της πόλης να αναλάβουν δράση.

Πού ισχύουν οι κανόνες στο Μιλάνο

Η απαγόρευση καλύπτει την πολυσύχναστη περιοχή LGBT+ νυχτερινής ζωής της Porta Venezia, που εκτείνεται από την Piazza Oberdan έως τη via Melzo και τη via Lazzaretto.

Ισχύει για καταστήματα, πάγκους, μπαρ με εξωτερικά καθίσματα και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Οι πλανόδιοι πωλητές αντιμετωπίζουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην περιοχή μεταξύ 6 το απόγευμα και 6 το πρωί.