«Εδώ και ένα εξάμηνο η Ευρώπη έχει ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε δαπάνη συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το τρέχον ΕΣΠΑ», δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε συνέντευξή του στον Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9.

Και υπογράμμισε: «Υπάρχουν οι δυνατότητες, με πρωτοφανή ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην τις αξιοποιεί».

«Οι Περιφέρειες είχαν το πολιτικό σθένος και την ωριμότητα να κατευθύνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούνται σε προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, «εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση, που δεν υλοποιεί ανάλογα προγράμματα στο σύνολο της χώρας».

Τέλος, σχετικά με το κατατεθέν προσχέδιο Προϋπολογισμού, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ρεαλισμού αφού «παρουσίασε μια πρόταση που δεν πατάει στη λογική, κάνοντας λόγο μέχρι και για ανάκαμψη 7,5% μέσα στο 2021».

«Η κυβέρνηση ας ενισχύσει επί της ουσίας τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους αντί να προσπαθεί να καλλιεργήσει μια επίπλαστης πραγματικότητας» κατέληξε.

Συνέντευξη στον ρ/στ "Alpha 98.9" | 05.10.2020

Αντί να καλλιεργεί μια εικόνα πέρα από κάθε λογική με το προσχέδιο προϋπολογισμού, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά Εδώ και ένα εξάμηνο η Ευρώπη έχει ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε δαπάνη συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το τρέχον #ΕΣΠΑ➨ Η κυβέρνηση επιμένει να μην αξιοποιεί αυτή την πρωτοφανή δυνατότηταΟι Περιφέρειες της χώρας μας είχαν το πολιτικό σθένος να κατευθύνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων ➨ Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν υλοποιεί ανάλογα προγράμματα σε όλη την επικράτεια; |Ζωντανά η συνέντευξή μου στον Alpha 989 Radio και στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη

Geplaatst door Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης op Maandag 5 oktober 2020