Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αντιμέτωπη με αγωγή βρίσκεται η Hyatt Hotels Corporation για κρυφά τέλη θερέτρου και ψευδή διαφήμιση σχετικά με τις τιμές δωματίου.

Σύμφωνα με το tzlegal.com, η ομάδα υπεράσπισης καταναλωτών στις ΗΠΑ Travelers United κατέθεσε αγωγή την περασμένη εβδομάδα κατά της Hyatt.
Όπως ισχυρίζεται, η εταιρεία φιλοξενίας διαφήμισε ψευδώς το κόστος των δωματίων σε ξενοδοχεία της προσθέτοντας «παραπλανητικές» χρεώσεις θερέτρου ή προορισμού που δεν εμφανίζονται στην λίστα.

Στην μήνυση υποστηρίζεται ότι η ψευδής διαφήμιση όχι μόνο εξαπάτησε τους ταξιδιώτες κάνοντας τις τιμές να φαίνονται φθηνότερες από ό,τι ήταν, αλλά η Hyatt παραβίασε επίσης το νόμο προσθέτοντας κρυφά τέλη, σύμφωνα με την Lauren Wolfe, επικεφαλής νομικού τμήματος της Travelers United.

Συνολικά, οι κρυφές χρεώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

«Αυτή η μήνυση θα δείξει ότι τα ξενοδοχεία παραβιάζουν το νόμο και χρεώνουν τέλη θερέτρου χωρίς να τα συμπεριλαμβάνουν στη διαφημιζόμενη τιμή, είπε η Lauren Wolfe.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν βαρεθεί να τους εκμεταλλεύονται με ανελέητες και ανεπιθύμητες χρεώσεις οι εταιρείες».

Υπενθυμίζεται πώς τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νόμο για την πρόληψη κρυφών τελών. Στόχος είναι να προσφέρει ανακούφιση στους καταναλωτές και να κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική μειώνοντας τα τέλη και αυξάνοντας τη διαφάνεια.