Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Carnival Corporation.

Η επιτροπή είπε ότι μεταξύ των πληροφοριών που αναζητά είναι οι αποφάσεις που έλαβε η εταιρεία σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός της εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Η επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της ότι οι πρόεδροί της, o Peter DeFazio (D-OR) και o Sean Patrick Maloney (D-NY) υπέβαλαν αίτημα για αρχεία σχετικά με την ανταπόκριση της Carnival Corp. και των εννέα συνδεδεμένων γραμμών κρουαζιέρας της στην πανδημία του κορωνοϊού, ενώ έστειλαν και επιστολές ζητώντας σχετικά έγγραφα από την Carnival, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carnival Corp, Arnold Donald, η επιτροπή αναφέρει ότι οι DeFazio και Maloney εξέφρασαν ανησυχίες ότι η Carnival έχει αποτύχει δημοσίως “να καταλάβει τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία”.

«Ενώ οι κρουαζιέρες συχνά θεωρούνται μία ξέγνοιαστη απόδραση από την πραγματικότητα όπου οι επιβάτες μπορούν να γευματίσουν, να χορέψουν, να χαλαρώσουν και να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, ελπίζουμε ότι η πραγματικότητα της πανδημίας Covid-19 θα δώσει νέα έμφαση στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των επιβατών, αλλά ειλικρινά αυτό δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα», αναγράφει η επιστολή.

«Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η Carnival Corp. προσπαθεί ακόμα να πουλήσει αυτή τη φαντασία της κρουαζιέρας αγνοώντας την απειλή για τη δημόσια υγεία που δημιουργεί ο κορωνοϊός σε πιθανούς μελλοντικούς επιβάτες και πλήρωμα.»

Η επιστολή περιλαμβάνει επίσης πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης που «αμφισβητούσαν τη δέσμευση της Carnival Corp» για την προστασία της υγείας των επιβατών και του πληρώματος.