Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, με έδρα το Μαϊάμι η Norwegian Cruise Line Holdings προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε πτώχευση.
Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει “ουσιαστική αμφιβολία” σχετικά με την ικανότητα της να συνεχίσει εν μέσω της πανδημίας τις επιχειρήσεις της (έχει αναστείλει τα δρομολόγια της έως τις 30 Ιουνίου).

Η εταιρεία κρουαζιέρας φέρνει στην Ελλάδα, εκατοντάδες τουρίστες με τα πλοία της Norwegian Star, Norwegian Spirit και Norwegian Jade.

“Εάν δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες ρευστότητας μέσω λειτουργικών ταμειακών ροών ή και δανεισμού με πιστωτικές διευκολύνσεις ή με άλλο τρόπο στις κεφαλαιαγορές, η επιχειρηματική και χρηματοοικονομική μας κατάσταση θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά, δήλωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Και ίσως χρειαστεί να αναδιοργανώσουμε την εταιρεία μας στο σύνολό της συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας πτώχευσης και οι μέτοχοι μας μπορεί να χάσουν την επένδυση τους στις κοινές μετοχές μας”.

Η Norwegian Cruise Line Holdings ανακοίνωσε πως αναμένει καθαρές ζημίες για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020 και για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η εταιρεία διαθέτει 28 πλοία σε τρεις γραμμές κρουαζιέρας τις Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas και Oceania Cruises.

Παρά την προειδοποίηση πτώχευσης, οι αναλυτές της Wall Street λένε ότι, όσο οι κεφαλαιαγορές παραμένουν ανθεκτικές, η γραμμή κρουαζιέρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει την πανδημία.