Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη, αυξήθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους -μετά από το έτος ρεκόρ, το 2017.

Τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) δείχνουν ότι όλες οι περιφέρειες κατέγραψαν ισχυρή ανάπτυξη, με την αύξηση να τροφοδοτείται από την έντονη ζήτηση από μεγάλες αγορές, υποστηριζόμενη από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

  • Η Ευρώπη, η Ασία και ο Ειρηνικός έχουν οδηγήσει την ανάπτυξη μέχρι στιγμής φέτος, με 7% αύξηση στις διεθνείς αφίξεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η νότια Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ασία είδαν την μεγαλύτερη αύξηση στο 9%.
  • Η Μέση Ανατολή και η Αφρική παρουσίασαν αύξηση 5% και 4% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων.
  • Το ίδιο διάστημα η Αμερική σημείωσε αύξηση 3% στις αφίξεις με την τη Νότια Αμερική στο + 7% και τη Βόρεια Αμερική στο + 5%.

“Ενάντια σε ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2018 παραμένουν θετικές συνολικά, αν και με βραδύτερο ρυθμό”, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του δείκτη UNWTO Confidence Index.
Η τιμή του Δείκτη για τον Μάιο-Αύγουστο και οι προσδοκίες για το Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο είναι χαμηλότερες από την τιμή του Δείκτη για τον Ιανουάριο-Απρίλιο.