Τώρα που μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να ανοίγει μετά από μήνες Lockdown, η λίστα με τα μέρη που μπορεί να μπορείτε να ταξιδέψετε φέτος γίνεται πολύ μεγαλύτερη.

Η τελευταία χώρα που θα ανοίξει ξανά είναι η Κόστα Ρίκα . Το έθνος της Κεντρικής Αμερικής επανέλαβε πτήσεις και άρχισε να δέχεται διεθνείς ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου, μετά από καθυστέρηση ενός μηνός.

H λίστα με τις χώρες  που δέχεται η Κόστα Ρίκα περιλαμβάνει τον Καναδά , ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την πίεση του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δεν υπάρχουν ακόμη πτήσεις από τις ΗΠΑ, παρά τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών.

Οι τουρίστες που φτάνουν από επιτρεπόμενες χώρες θα πρέπει να λάβουν ταξιδιωτική ασφάλιση από το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλισης της Κόστα Ρίκα , να παράσχουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR και να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα Health Pass . Οι μάσκες προσώπου είναι προς το παρόν υποχρεωτικές σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Κόστα Ρίκα.