Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ταξιδιωτική απαγόρευση στους μη εμβολιασμένους πολίτες τους κατά της νόσου του Covid-19, από τις 10 Ιανουαρίου.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών (NCEMA) των ΗΑΕ δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες, προκειμένου να ταξιδέψουν , απαιτείται λήψη της αναμνηστικής δόσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid της χώρας.

Το αραβικό έθνος θα επιτρέψει τα ταξίδια σε άτομα που εξαιρούνται ιατρικά από τη λήψη του εμβολίου Covid-19 και σε όσους ταξιδεύουν για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση ανακοινώθηκε εν μέσω μιας απότομης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και των νοσηλειών, με τη νέα παραλλαγή ανησυχίας να προκαλεί πρωτοφανείς λοιμώξεις, έχουν επίσης οδηγήσει στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε όλο τον κόσμο.

Τα ΗΑΕ ανέφεραν 2.556 νέα κρούσματα Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας τις σωρευτικές μολύνσεις σε 764.493, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Πρόληψης. Το υπουργείο ανέφερε έναν θάνατο που σχετίζεται με τον ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 2.165.