Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η βρετανική κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για ταξιδιώτες κάτω των 18 ετών που φτάνουν στην Αγγλία. Επίσης θα επεκτείνει τον αριθμό των εγκεκριμένων εμβολίων για εισερχόμενα ταξίδια.

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 π.μ. στις 22 Νοεμβρίου. Όλοι κάτω των 18 ετών που φτάνουν στην Αγγλία θα αντιμετωπίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

  • Θα εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας κατά την άφιξη, τις δοκιμές 8ης ημέρας και τις δοκιμές πριν από την αναχώρηση.
  • Θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ μετά την άφιξη. Και θα δικαιούνται μία δωρεάν εξέταση PCR σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Τα εμβόλια που αναγνωρίζει η βρετανική κυβέρνηση

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει τα εμβόλια στον Κατάλογο Έκτακτης Χρήσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι το Sinovac, το Sinopharm Beijing και το Covaxin θα προστεθούν στη λίστα των εγκεκριμένων εμβολίων. Και θα διευκολύνυν τα ταξίδια σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα από χώρες όπως τα ΗΑΕ, η Μαλαισία και η Ινδία.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς «οι σημερινές ανακοινώσεις σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών μας».

Ωστόσο η κόκκινη λίστα και το σύστημα καραντίνας παραμένουν ζωτικής σημασίας για την προστασία των συνόρων της χώρας, τόνισε από την πλευρά του ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Σατζίντ Χαβίντ.
Και είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση προσθέτοντας χώρες στην κόκκινη λίστα εάν χρειαστεί».