Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε περαιτέρω χαλαρώσεις στους περιορισμούς στα σύνορα, επιτρέποντας σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, να ταξιδέψουν από την 1η Αυγούστου 2022.

Η νέα ημερομηνία έναρξης είναι δύο μήνες νωρίτερα από το προηγουμένως ανακοινωμένο χρονικό πλαίσιο.

Πλήρως εμβολιασμένοι Ινδοί επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία χωρίς αυτοαπομόνωση με την παροχή αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση. Θα απαιτηθούν αρνητικές Γρήγορες Δοκιμές Αντιγόνου κατά την άφιξη και την ημέρα 5/6. Η Νέα Ζηλανδία άνοιγε σταδιακά τα σύνορά της από τον Απρίλιο, πρώτα στους Αυστραλούς επισκέπτες και στη συνέχεια τον Μάιο σε επισκέπτες από χώρες που δεν είχαν θεώρηση.

Ο René de Monchy, Διευθύνων Σύμβουλος Τουρισμού Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε επισκέπτες, οικογένεια και φίλους από τον Αύγουστο. Η Νέα Ζηλανδία έχει πολλά να προσφέρει στους διεθνείς επισκέπτες από μαγευτικά τοπία, σπάνια και αξιοσημείωτη άγρια ​​ζωή μέχρι τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Οι άνθρωποι και ο τόπος μας είναι αυτά που μας κάνουν μοναδικούς και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε ξανά με τον κόσμο».

Το 2020, η Tourism New Zealand στην Ινδία κυκλοφόρησε την καμπάνια «Μηνύματα από τη Νέα Ζηλανδία», η οποία περιλάμβανε καθημερινούς Νεοζηλανδούς που μοιράζονταν βιντεομηνύματα ελπίδας και φροντίδας με τους διεθνείς whānau (οικογένειες).

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νέα Ζηλανδία προσέγγισε με εγκάρδιο και γνήσιο τρόπο, στέλνοντας μηνύματα θετικότητας και αισιοδοξίας στους Ινδούς ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο των προσπαθειών προετοιμασίας για το άνοιγμα των συνόρων, η Tourism New Zealand υποστηρίζει επίσης ταξιδιωτικούς εταίρους με νέους πόρους, όπως ένα αποκλειστικό κέντρο μάρκετινγκ, τακτικές εκπαιδευτικές συνεδρίες και πιο πρόσφατα, τη δημιουργία ενός ανανεωμένου ιστότοπου ταξιδιωτικού εμπορίου.