Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Vrbo και η Airbnb είναι σκληροί αντίπαλοι όσον αφορά στο μάρκετινγκ και στην προσέλκυση νέων οικοδεσποτών και πελατών. Αλλά υπάρχει κάτι που τους ενώνει.

Είναι ο κοινός “πονοκέφαλος” των πάρτι στα καταλύματα τους. Πρόκειται για ένα συνεχές πρόβλημα που αναζητά λύση.

Οι δύο παγκόσμιοι γίγαντες βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν μαζί ένα συγκεκριμένο στοιχείο του προβλήματος.
Το ότι όσοι παραβιάζουν επανειλημμένα τις πολιτικές και καταργούνται από τη μία πλατφόρμα βρίσκουν “στέγη” στην άλλη.

Μέχρι τώρα, και οι δύο εταιρείες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οδηγίες (Vrbo’s Stay Neighborly και Airbnb’s Neighborhood Support Line) για καταγγελίες.

Ωστόσο, η Airbnb και η Vrbo του Ομίλου Expedia παραδέχτηκαν ότι οι προκλήσεις γύρω από τα πάρτι εξακολουθούν να υφίστανται. Και απαιτείται περαιτέρω δράση.

Κοινοτικό Πρόγραμμα Ακεραιότητας

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν το Κοινοτικό Πρόγραμμα Ακεραιότητας. Εκεί θα προσδιορίζονται οι παραβάτες που έχουν καταργηθεί από μία εταιρεία, λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των οδηγιών.

Η πληροφορία αυτή θα κοινοποιείται και στις δύο πλατφόρμες έτσι ώστε η άλλη εταιρεία να μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ενέργεια.
Δηλαδή να προχωρήσει σε μια άλλη κατάργηση που είναι απαραίτητη για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στο μέλλον.

“Μόνο μια πλατφόρμα δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, λένε Airbnb και Vrbo. Απαιτείται προσπάθεια από ολόκληρη τη βιομηχανία”.

Η Vrbo λέει ότι το ζήτημα του πάρτι αφορά μόνο μια “χούφτα ακινήτων” της. Κυρίως επειδή οι ταξιδιώτες του τείνουν να “επικεντρώνονται σε οικογενειακές διακοπές”.

Αντίθετα η Airbnb αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με ενοχλητικούς επισκέπτες. Με αποτέλεσμα να απαγορεύσει την κράτηση ομάδων γύρω από βασικές ημερομηνίες, όπως η Ημέρα της Ανεξαρτησίας.