Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair έλαβε βαθμολογία “Α-” για την προστασία του κλίματος από το CDP, τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά φορείς να γνωστοποιούν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.
Μέχρι το 2023, η Ryanair προχώρησε τα φιλόδοξα σχέδια της για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η αεροπορική εταιρεία συνέχισε να παραλαμβάνει νέα B737-8200 “Gamechangers” (4% περισσότερες θέσεις, 16% λιγότερες εκπομπές CO2), ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τους εταίρους καυσίμων για την επιτάχυνση της προμήθειας βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου (SAF) σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την παραγγελία 300 αεροσκαφών Boeing MAX-10 (21% περισσότερες θέσεις, 20% λιγότερο CO2), επαναπροσδιόρισε τους περιβαλλοντικούς στόχους του ομίλου, στοχεύοντας σε 50 γραμμάρια CO2 ανά επιβάτη/χλμ έως το 2031.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να χρηματοδοτεί την έρευνα για την απαλλαγή των αερομεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές μέσω του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Αεροπορίας της στο Trinity College του Δουβλίνου.

Οπως δήλωσε ο Thomas Fowler, Διευθυντής Βιωσιμότητας του αερομεταφορέα “η Ryanair έχει την ευθύνη για τη βιωσιμότητα και την αειφορία. Η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την κορυφαία στον κλάδο ένταση εκπομπών CO2 της και τη φιλόδοξη στρατηγική μας για τη μείωση των εκπομπών”.