Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και ανάδειξης της κουζίνας των νησιών, που οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the seasons», της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Η ταλαντούχα ομάδα του σεφ Γιώργου Τρουμούχη και των συνεργατών του, μεταξύ των οποίων ο Σταμάτης Μισομικές, European Young Chef 2016 και ο Σπύρος Κουγιός που κατέκτησε την τρίτη θέση European Young Chef 2017, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση σε δημοσιογράφους και bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στους τοπικούς παραγωγούς, πώς «παντρεύονται» τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου και αναδεικνύονται μέσα από παραδοσιακές συνταγές, που ξυπνούν μνήμες στους παλιούς και δημιουργούν νέα γευστικά μονοπάτια σε όσους τις γνωρίζουν για πρώτη φορά.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν τα τοπικά βότανα και λαχανικά, προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης (ΠΓΕ) και κρασιά της Ρόδου, που συνόδευσαν ιδανικά τις γευστικές δημιουργίες των σεφ.