Συνεδρίες γιόγκα και στα εννέα κρατικά πάρκα της δυτικής πολιτείας των ΗΠΑ Γιούτα από τις 28 Απριλίου έως τις 17 Νοεμβρίου, με στόχο τα “σωματικά και ψυχικά οφέλη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

“Οι συνεδρίες γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να συνδεθούν με τη φύση, το μυαλό τους, το σώμα τους”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο Ινδός πολιτικός Rajan Zed, σε δήλωση του στη Νεβάδα σήμερα, χειροκρότησε τις προσπάθειες της Γιούτα να φέρει τη γιόγκα στα κρατικά πάρκα της, κάνοντάς ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση και πρότεινε στις κυβερνήσεις άλλων 49 κρατών να υιοθετήσουν την πρακτική.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αισθάνεται πιο χαλαρός, να είναι πιο ευέλικτος, να βελτιώνει τη στάση του σώματος, να αναπνέει βαθιά και να απαλλαγεί από το άγχος.

Σύμφωνα με μια μελέτη “2016 γιόγκα στην Αμερική”, περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γιόγκα, προκειμένου να ενισχύσουν την θετική εικόνα του εαυτού τους.

Τα κρατικά πάρκα της Γιούτα που άνοιξαν το 1957 με σκοπό “να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής”, δέχονται σχεδόν 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.