Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους γευστικούς θησαυρούς της Χίου είχαν δυο διάσημοι food editors, εκπρόσωποι της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων DPA, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε η Marketing Greece σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου.

Με στόχο να αναδειχθεί ο γαστρονομικός μικρόκοσμος του νησιού, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τα χωριά της Μαστίχας, παρακολούθησαν τη διαδικασία συλλογής της και μίλησαν με τους παραγωγούς για την καλλιέργεια και τις ιδιαιτερότητες της.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στον Κάμπο της Χίου, ξεναγήθηκαν σε οινοποιεία της περιοχής Αμανής και δοκίμασαν πλήθος τοπικών συνταγών σε παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού.

Εντός των επόμενων μηνών, αναμένονται να δημοσιευθούν και τα σχετικά αφιερώματα.