Οι 8 διαδρομές του MenalonTrail, έφεραν εντυπωσιακή άνοδο των κρατήσεων στα καταλύματα της Γορτυνίας κατά τουλάχιστον 100% σε σχέση με την περσινή περίοδο με επισκέπτες σχεδόν αποκλειστικά πεζοπόρους από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων Πρόεδρος της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. Ιωάννης Λαγός και ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κούλαλης, κατά την διάρκεια ομιλίας τους στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών και 3η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψης Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT (Leading Quality Trails) που πραγματοπιήθηκαν σε Βυτίνα και Δημητσάνα, αντίστοιχα.

Δεκάδες σύνεδροι και περιπατητές, από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, κατέκλεισαν την περιοχή λόγω της Συνάντησης και Συνδιάσκεψης, που στόχο είχαν την παρουσίαση του 1ου πιστοποιημένου με την ανώτατη πιστοποίηση LQT (Leading Quality Trails) Ελληνικού μονοπατιού, του 10ου Ευρωπαϊκού MenalonTrail και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας στα υπό πιστοποίηση ή υπάρχοντα Ελληνικά μονοπάτια.

Τις εργασίες παρακολούθησε και δημοσιογραφικό κλιμάκιο εκπροσωπώντας διεθνή πρακτορεία, εφημερίδες και δίκτυα μεταξύ των οποίων το Κινεζικό Πρακτορείο «Xinhua», η εφημερίδα «Huffington Post US», το Ισπανικό Πρακτορείο «La Marea», «LiveMedia», «Euronews»,«Travel Daily News», «Greek Travel Pages».

Η Συνάντηση και η Συνδιάσκεψη, οι οποίες διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. και του Προέδρου της Ιωάννη Λαγού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Γορτυνίας

Οι εργασίες, πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.