Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid.
Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, σχετικά με το lockdown σε Μύκονο.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει πώς «ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».
Και τονίζει πώς προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020.

«Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο»

Ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι. Και προειδοποιεί πώς εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Σχετικά με τις ακυρώσεις σε Μύκονο από Έλληνες και ξένους τουρίστες, ο πρόεδρος της ΠΟΞ τις χαρακτηρίζει «λογικές».

Οι προτάσεις των επιχειρηματιών της Μυκόνου για την άρση του lockdown

Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ), ζητά να αναθεωρηθεί «η βιαστική και καταστροφική απόφαση για τον τουρισμό της χώρας συνολικά και όχι μόνο για τη Μύκονο».

Τονίζοντας παράλληλα ότι «κάθε ώρα που περνά η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη».

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν λόγο για απίστευτο συγχρωτισμό στα σοκάκια του νησιού όταν στη 01:00 χθες το βράδυ έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν.

Ο ΣΕΔΕΜ προτείνει στην κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα, όπως υποχρεωτική μάσκα παντού και ελέγχους, ενώ προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους τους με 150 ευρώ για να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΕΔΕΜ

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχει φαινόμενα συγχρωτισμός.
  • Εμβολιασμός των εργαζομένων μας με το μονοδοσικό εμβόλιο. Οι επιχειρήσεις μας προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
  • Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνουμε την ανανέωση του GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid-test ή PCR.
  • Ζητούμε την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί. Με στόχο να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών Rapid-test στους ανεμβολίαστους. Τα Σωματεία μας προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας.