A380-emiratesΤο στέρεο γυάλινο πάτωμα ,το οποίο θα επιτρέπει στους τουρίστες να θαυμάσουν τη θέα κάτω από τα πόδια τους αποκαλύπτεται σήμερα στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Οι υπεύθυνοι του Πύργου θεωρούν ότι ο πρώην άσημος πρώτος όροφος θα γίνει πόλος έλξης, όπως και είναι ήδη η εξέδρα στην κορυφή του πύργου των 325 μέτρων.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να θαυμάσουν τη θέα κάτω από ένα στέρεο γυάλινο δάπεδο, με διαφανή και φιλικά προς το περιβάλλον περίπτερα που θα είναι χτισμένα γύρω από το τεράστιο κεντρικό κενό.

Προκειμένου δε να αυξηθεί το ρίγος του να περπατά κανείς στον αέρα, τα γυάλινα στηθαία ασφαλείας γύρω – γύρω θα έχουν μια κλίση προς τα έξω.

Μέχρι πρότινος, ο πρώτος όροφος ήταν το λιγότερο επισκέψιμο τμήμα του πύργου, αλλά οι ιδιοκτήτες του ελπίζουν πλέον πως οι τουρίστες θα κάνουν μία στάση σε αυτόν λίγο για να φωτογραφίσουν το Παρίσι.

Η ανακαίνιση που κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιήθηκε σε δύο χρόνια και περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια και ένα μουσείο όπου θα προβάλλεται η ιστορία του πύργου ηλικίας 125 χρόνων σε επτά οθόνες.

Τα νέα κτίρια θα παράγουν επίσης μέρος της ενέργειάς τους χρησιμοποιώντας ανεμόμυλους και ηλιακούς συλλέκτες, ενώ οι τουαλέτες θα λειτουργούν εν μέρει με το νερό της βροχής.