Γραπτή ερώτηση προς την Περιφερειακή αρχή Δούρου απευθύνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «180 ̊ – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τις πρακτικές της διοίκησης στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού (ΕΔΣΝΑ) Αττικής που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η χρηστή διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής αποτέλεσε προμετωπίδα όλων των θέσεων που παρουσίασε προεκλογικά ο συνδυασμός «180 ̊ – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο».

Σταθερά συνεπείς με τις διακηρύξεις μας και προκειμένου να συμβάλλουμε στη διασφάλιση της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ειδικότερα του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος διατελεί κομβικό ρόλο στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτουμε ερώτηση στην Περιφερειακή αρχή.

Όπως καταγράφεται σε σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο, το σωματείο εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την Περιφερειακή Διοίκηση για «ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία αλλά και «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων».

Η Περιφερειακή αρχή, μεταξύ άλλων, φέρεται να έχει προβεί σε παράτυπες ή ακόμη και μη σύννομες τοποθετήσεις σε θέσεις προϊσταμένων και σε διευθυντικές θέσεις στον ΕΔΣΝΑ.

Ερωτάται η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

  •   Πώς απαντά στις καταγγελθείσες πρακτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας;
  •   Μπορεί να παραθέσει λίστα των τοποθετήσεων στις οποίες έχει προβεί βάσει της αρχής της διαφάνειας;

 

Οι απαντήσεις της Περιφερειακής αρχής Δούρου θα αξιολογηθούν και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ενημερωθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.