Για τη συνεργασία του Πρωτογενούς Τομέα και του Τουρισμού έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Οινοτουρισμός η επόμενη μέρα» που οργάνωσε η Αχαϊκή Αναπτυξιακή Α.Ε.

«Ο οινοτουρισμός έρχεται να συνδέσει δύο εξαιρετικά ισχυρούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό. Τομείς ικανούς να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην πορεία μας προς την ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Στύλιος.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο αυτών τομέων φαίνεται χαρακτηριστικά στην περίπτωση των επισκέψιμων οινοποιείων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «το ΥΠΑΑΤ στηρίζει τα επισκέψιμα οινοποιεία έχοντας θεσπίσει μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού ένα σύστημα πιστοποίησης τους, το λεγόμενο ΣΕΟ (Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου)».

Στην ομιλία του ο ΥφΑΑΤ ανέφερε, ακόμα, ότι η στήριξη από το Υπουργείο είναι πολύπλευρη «με βασικό της μέλημα την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών οίνων. Σε αυτή τη λογική παρέχονται από το ΥΠΑΑΤ και εκπαίδευση και χρηματοδοτήσεις.

Στόχος είναι να κατακτήσει ο ελληνικός οινοτουρισμός την θέση που του αρμόζει. Δίνοντας, πρωτίστως, έμφαση στη καινοτομία, και στην αξιοποίηση των ψηφιακών συστημάτων στην παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων».